Ägglossningstest

När man nämner fertilitetstest och ägglossningstest är det inte alla som förstår att det i grund och botten egentligen två olika sorters tester. Medan ett fertilitetstest mäter chansen en person har att bli gravid, man eller kvinna, mäter ett ägglossningstest endast om en kvinna har ägglossning vid tiden då ägglossningstestet utförs.

Att veta när man har ägglossning är något som är vitalt för att veta när man har störst chans att bli gravid. Har man samlag dagarna innan ägglossning har man nämligen allra störst chans att bli med barn, något som är särskilt bra att veta för de kvinnor som har nedsatt fertilitet men vill bli gravida.

Ägglossningstester

Ett ägglossningstest visar om det finns LH (Luteinizing Hormone) i urinen. Under testperioden ska man använda minst en ägglossningtest varje dag. Cirka 24 till 36 timmar innan själva ägglossningen äger rum, stiger koncentrationen av LH i urinen under en kort period, då testet blir positivt. Den mest fruktsamma perioden är samma dag och de två påföljande dagarna.

Ägglossningstester hos Billiga-tester.se