Fertilitetsmonitor

En fertilitetsmonitor är inte som namnet föreslår ett typ av fertilitetstest, utan mer som ett avancerat ägglossningstest. Med en fertilitetsmonitor kan man med hjälp av datorn som finns inuti monitorn och med regelbundna tester ta reda på exakt vilka dagar man ska ha sexuell kontakt med sin partner för att ha störst chans att bli gravid. Grundprincipen är densamma som för ett ägglossningstest men skillnaden är att den visar exakt när högsta fertilitet uppnås under menstruationscykeln. Har man svårt att bli gravid och har tagit olika fertilitetstester för att ta reda på att man är fertil är fertilitetsmonitor det bästa sättet att lättast bli med barn.

Hur en fertilitetsmonitor fungerar

En fertilitetsmonitor fungerar på liknande sätt som ett ägglossningstest. En fertilitetsmonitor köper man för att använda hemma, vilket innebär att man inte behöver gå till sin läkare regelbundet för att ta reda på när man är som mest fertil. I fertilitetsmonitorn anger du när du får din mens och mätningen börjar från denna dag. Sedan gör du regelbundna test med din fertilitetsmonitor. När du gör testen bestämmer du dock inte själv, utan datorn i monitorn räknar ut när du behöver göra dem för att du inte inte ska missa några dagar du har stor chans att bli gravid. Emellertid är det inte nödvändigt att göra testerna varje dag. Testerna består av urintester som mäter hormonnivåer i kroppen som talar om i vilket skede av menscykeln du är i. Med hjälp av denna info kan du få fram upp till sju dagar i månaden då du är fertil och har chans att bli gravid. Den rangordnar även dessa dagar åt dig så att du vet vilka dagar du ska prioritera att ha samlag på för att ha störst chans.

Fördelarna med en fertilitetsmonitor

Precis som olika fertilitetstester har fördelar mot varandra har fertilitetsmonitorer stora fördelar mot ett vanligt ägglossningstest. Den största fördelen är att du får dina dagar rangordnade och att du får information att du kan bli gravid under upp till sju dagar i månaden medan ett vanligt ägglossningstest visar normalt bara en eller två dagar i månaden som där man kan bli gravid då dessa tester inte mäter hormonnivåerna lika exakt.

Clearblue Fertilitetsmonitor
Clearblue Fertilitetsmonitor
* Ökar chansen för graviditet med 89%
* Registrerar både LH och östrogen i urinen
* Enkel och säker att använda
* Hittar fler fertila dagar

Läs mer & beställ Clearblue Fertilitetsmonitor hos billiga-tester.se här..